Battlefield, birinci şahıs nişancı ve üçüncü şahıs nişancı türü aksiyon oyunları serisidir. Serideki oyunların dağıtımcısı Elecrronic Arts firması, geliştiricisi ise Digital Illusions CE(DICE)'dir. Seride ilk olarak 2. Dünya Savaşı ve Vietnam savaşı gibi tarihsel konular ele alınmış, daha sonra ise modern savaşa geçilmiştir. Ayrıca Battlefield 2142 ile bilim kurguya da değinilmiştir.

Battlefield'ı diğer savaş oyunlarından ayıran en büyük özelliği oyuncuların savaş araçlarını kullanabilmesidir. Bu savaş araçları tanklaruçaklarzırhlı personel taşıyıcılar, helikopterler, uçaksavarlar,  askeri jeep'ler vb. araçlardır. Oyun içinde istenilen silah ve silahın yanında bulunan savaş araç gereçleri kullanabilmektedir. Tabii ki bu silah paketlerini kendine has asker sınıfındaki oyuncular kullanır. Örneğin bir tanksavar biriminin silah paketini alırsanız tanksavar biriminin bir askeri olursunuz (Battlefield 2’de).

Serinin ilk oyunu Battlefield 1942’dir. Bu oyun, kendisinden sonra gelen Battlefield 2, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield 1 ve Battlefield V' ile birlikte ana seriyi teşekkül ettirmektedir. Battlefield’ın bir alt bölümünü oluşturan Bad Company serisinin oyunlarıysa Battlefield : Bad Company ve Battlefield : Bad Company 2'dir. Ana seri ve Bad Company serisi dışında kalan diğer Battlefield oyunları ise Battlefield VietnamBattlefield 2: Modern CombatBattlefield 2142Battlefield HeroesBattlefield 1943Battlefield Play4Free,Battlefield Hardlinedır.

Battlefield serisi dünyanın en popüler oyun serilerinden biri olmuştur. Serinin geçmişte veya çok yakın zaman önce çıkmış oyunlarına büyük rağbet gösterilmektedir.[1]

Electronic Arts Battlefield 1942Battlefield VietnamBattlefield 2 ve Battlefield 2142 gibi eski oyunların çok oyuncu sunucularını 30 Haziran 2014'de kapatmıştır.